Electroarges a fost infiintata in anul 1971, urmand ca peste 2 ani sa inceapa activitatea. In anul 1991, Electroarges a devenit societate pe actiuni, cu capital majoritar de stat.
Mai tarziu, in anul 1996, pachetul majoritar de actiuni (51%) a fost preluat de catre Asociatia PAS Electroarges. Membrii acestei asociatii au fost exclusiv salariati ai societatii. Restul actiunilor (49 %) fiind detinute de persoane fizice sau juridice.
In anul 2005, membrii Asociatiei PAS Electroarges 94 au devenit proprietarii actiunilor. Din acel moment, actiunile sunt detinute in totalitate (100%) de actionari persoane fizice sau juridice.

Electroarges detine o suprafata totala de 58.411,42 mp, din care 34.022,58 mp reprezinta suprafata construita, peste 550 de angajati specializati si experimentati si o experienta de peste 40 de ani in domeniu.

Activitatea societatii consta in:

  • Productia de aparate electrocasnice, aparate de uz gospodaresc, aparate profesionale pentru dotari hoteliere si industriale, unelte electrice portabile, dispozitive, scule si truse de scule, vibratoare pentru compactat beton si echipamente auto.
  • Electroarges a dezvoltat o serie de colaborari pentru executia de repere, subansamble si produse, pentru mai multe companii din tara si strainatate.
  • Intretinere si reparatii pentru mai mult de 400 de matrite ceea ce constituie necesarul intern al intreprinderii  ELECTROARGES  SA.
  • Executie stante si SDV-uri pentru ELECTROARGES SA pentru productia curenta si pentru produse noi.
  • Executie de stante si SDV-uri pentru clienti interni si externi.

In ceea ce priveste echipamentele industriale, Electroarges detine mijloacele si dotarile necesare proiectarii produselor din masa plastica, proiectarii si executiei matritelor, sculelor si dispozitivelor necesare asimilarii si intretinerii in fabricatie a produselor.

Electroarges detine spatii si dotari tehnologice pentru executia de repere / subsansamble ale produselor: motoare electrice, repere prelucrate mecanic, repere turnate sub presiune, repere injectate din mase plastice, repere vopsite sau acoperite electrochimic etc., precum si
pentru asamblarea produselor.

CERTIFICARI
Sistemul de management al calitatii din cadrul Electroarges este certificat conform DIN EN ISO 9001:2015 de catre TUV Rheinland – Germania si DIN EN ISO 14001:2015 de catre TUV Rheinland – Germania

Produsele Electroarges sunt certificate de catre ICPE Bucuresti. O parte din produse (aspiratoare) sunt certificate de catre LCIE Franta.