25 februarie 2019

Politica de cookies

ELECTROARGES S. A. utilizeaza module cookie pe acest website dintr-o serie de motive, insa are nevoie de acordul dvs in acest sens. Faceti click pe butonul “Acceptare cookie-uri” pentru a va exprima acordul sau pe butonul “X” pentru a refuza utilizarea modulelor cookie. Pentru a obtine mai multe informatii despre categoriile de module cookie utilizate si pentru a limita utilizarea anumitor categorii de module cookie de pe aceste website, faceti click pe linkul “Setari cookie”. Veti putea sa modificati categoriile de module cookie specifice utilizate in interactiunea dvs. cu acest Site. Banerul cu module cookie va ramane afisat pana cand va veti exprima preferintele. Nu vom folosi alte categorii de module cookie decat cele care sunt strict necesare pentru ca site-ul sa functioneze, in cazul in care alegeti sa nu va inscrieti la aceste categorii de module cookie.Politica Cookie /Politica de   prelucrare date                    SETARI COOKIE  –          ACCEPTARE COOKIE-URI.

Aplicabilitatea acestei Politici

Aceasta Politica se aplica site-ului www.electroarges.ro

Pe Site-ul www.electroarges.ro  sunt plasate informatii de utilizare a fisierelor cookies reflectand aceasta Politica.
 

Utilizand acest site www.electroarges.ro, sunteti de acord cu modul de utilizare de catre noi a cookie-urilor, in conformitate cu aceasta Politica privind utilizarea Cookie-urilor.

Daca nu sunteti de acord cu modul nostru de utilizare a cookie-urilor, trebuie sa setati corespunzator setarile browser-ului dumneavoastra, sau sa nu utilizati acest site.

Decuplarea cookie-urilor pe care le utilizam ar putea afecta experienta dumneavoastra ca utilizator pe acest site.

  • Ce sunt cookie-urile?

Cookie-urile sunt fisiere de mici dimensiuni, formate din litere si numere, care vor fi stocate pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-urile sunt instalate prin solicitarea emisa de catre un web-server, unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome).
 

Cookie-urile sunt complet “pasive” (nu contin programe software, virusi sau spyware si nu pot accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului).
 

Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Durata de existenta a unui cookie este determinata; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat web-serverului respectiv.

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.

Exista 2 categorii mari de cookie-uri:

(i)   cookie-uri de sesiune: sunt stocate temporar in dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta sa le memoreze pana cand utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau inchide fereastra browserului

(ii)  cookie-uri persistente: sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament si sunt activate din nou cand vizitati site-ul care a creat acel cookie specific. Cookie-urile persistente le includ si pe cele plasate de un alt website decat cel pe care il viziteaza utilizatorul la momentul respectiv. Acestea sunt cunoscute sub numele de “third party cookies” respectiv cookie-uri plasate de terti.  Acestea memoreaza interesele unui utilizator pentru a livra publicitate cat mai relevanta pentru acesta.

  • Care este durata de viata a unui cookie?

Durata de viata a unui cookie poate varia semnificativ, in functie de scopul pentru care acesta este plasat. Unele cookie-uri sunt menite unei singure utilizari (cum este cazul cookie-urilor de sesiune), prin urmare nu sunt mentinute odata ce utilizatorul paraseste site-ul. Alte cookie-uri sunt mentinute si reutilizate de fiecare data cand utilizatorul revine pe site (cookie-uri persistente). Totusi, cookie-urile pot fi sterse de utilizator in orice moment prin utilizarea setarilor browser-ului.

  • Ce sunt cookie-urile plasate de terti?

Unele sectiuni de continut ale unor site-uri pot fi furnizate prin cookie-uri ale tertilor cum este cazul unei reclame. Astfel de cookie-uri pot fi plasate pe site si sunt denumite cookie-uri plasate de terti intrucat nu sunt plasate de proprietarul site-ului. Astfel de terti sunt la randul lor obligati sa respecte reglementarile legale aplicabile si politicile de confidentialitate ale proprietarului site-ului respectiv.  

  • De ce sunt cookie-urile importante pentru internet?
     

Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare. Exemple de intrebuintari importante ale cookieurilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

1. Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de produse si servicii.

2. Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor.

3. Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode,functii de safe search).

4. Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.

5. Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator.

6. Masurarea, optimizarea si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.

  • Ce tipuri de cookie-uri folosim?  

Accesand acest site se pot plasa urmatoarele tipuri de cookie-uri:– de performanță a site-ului: acestea retin preferintele utilizatorului pe acest site.

– de analiză a vizitatorilor: acestea ne spun daca ati mai vizitat acest site pana acum; browserul ne va spune daca aveti acest cookie, iar daca nu, vom genera unul.

– pentru geotargetting: acestea sunt utilizate de catre un soft care stabileste din ce tara proveniti, sunt complet anonime si sunt folosite doar pentru targetarea continutului. 

– de înregistrare: acestea ne anunta daca sunteti inregistrat sau nu, ne arata contul cu care sunteti inregistrat si daca aveti permisiunea pentru un anumit serviciu. 

– pentru publicitate: pe baza acestora putem afla daca ati vizualizat sau nu o reclama online, ce tip de reclama si cat timp a trecut de cand ati vizualizat aceasta reclama.

Cookie-urile contin date personale?  

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Datele personale pot fi colectate prin utilizarea Cookie-urilor  doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator. Pentru detalii legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal, va rugam sa consultati Politica privind protectia datelor cu caracter personal disponibila la urmatorul link: www.electroarges.ro /politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Atare date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

  • Cum puteti modifica setarile cookie din browser-ul dumneavoastra?  

StergereaCookie-urilor  

Aplicatiile folosite pentru accesarea paginilor web permit salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand Cookie-uri sunt trimise catre terminalul sau. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale paginii web.

Majoritatea browserelor ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului tau.

Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.

Cookie settings in Internet Explorer

Cookie settings in Firefox

Cookie settings in Chrome

Cookie settings in Safari

Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, puteti consulta si site-ul: http://www.youronlinechoices.com/ro/

Link-uri utile

Pentru a afla mai multe infromatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, recomandam urmatoarele linkuri:

Microsoft Cookies guide

All About Cookies

http://www.youronlinechoices.com/ro/

http://www.legi-internet.ro/legislatie-itc/date-cu-caracter-personal/legea-privind-prelucrarea-datelor-cu-caracter-personal.

In cazul in care doriti sa ne adresati orice solicitare cu privire la detaliile de mai sus, va rugam sa ne contactati in scris accesand formularul de contact la adresa www.electroarges.ro/dataprotection@electroarges.ro  sau la urmatoarea adresa postala : municipiul Curtea de Arges, str. Albesti, nr.12, jud. Arges.

Politica de prelucarea datelor cu caracter personal

ELECTROARGES S.A., cunoaște importanța datelor dumneavoastră și se angajează să protejeze confidențialitatea și securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi să vă furnizăm într-o manieră integrată și practică informațiile legate de prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în calitate de persoane vizate (utilizatori ai website-siteului electroarges), potențiali clienți, consumatori, potențiali consumatori, angajați, foști angajați) în cadrul prezentei Politici de prelucrare a datelor cu caracter personal, aplicabile pentru scopurile listate mai jos.

Această Politică are aplicabilitate asupra tuturor dispozitivelor utilizate în scopul accesării website-ului, dispozitive de tip smartphone, tabletă. În cazul în care nu sunteți de acord cu termenii și condițiile legate de utilizarea acestora (expuse în acest document din punct de vedere al protecției datelor cu caracter personal dar și în documentele Condițiile Generale,  Politica de Confidențialitate din punct de vedere al informațiilor confidențiale.), vă rugăm să nu utilizați site-ul www.electroarges.ro

Conform cerințelor Regulamentului General privind Protecția Datelor nr. 679/2016 al U.E. denumit în continuare “Regulament” pentru protecția persoanelor fizice cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, ELECTROARGES  S.A. administrează în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele cu caracter personal pe care ni le furnizați despre dumneavoastră, în contextul vizitării site-ului și achiziționării serviciilor ELECTROARGES S.A.

Prin bifarea faptului că sunteți de acord cu Condițiile Generale și Politica de prelucrare a datelor cu caracter pesonal sau, după caz, prin continuarea utilizării site-ului și serviciilor noastre ulterior parcurgerii acestei Politici, sunteți de acord cu această Politică de prelucrare a datelor cu caracter personal.

  1. Temeiul legal

                   Inregistrarea datelor cu caracter personal se face in temeiul Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice. 
                    De asemenea, colectarea datelor respecta noul regulament al Uniunii Europene referitoare la protectia datelor cu caracter personal, GDPR (“General Data Protection Regulation”), care a inceput sa-si produca efectele din 25 mai 2018.

  • Scopurile pentru care colectăm și prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal

Electroarges S.A.  colectează și prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal pentru următoarele scopuri de prelucrare:

A.  Administrarea, îmbunatatirea și realizarea serviciilor furnizate de site-ul electroarges

B. Activități comerciale de vânzări servicii, cuprinzând realizare, administrare și dezvoltare vânzări de servicii pe website-ului www.electroarges.ro , administrarea conturilor clienților, cercetare / studii de piață, statistică.

Ÿ Reclamă, marketing și publicitate, activități de promovare a serviciilor ELECTROARGES S.A., de urmărire și monitorizare a vânzărilor de servicii și comportamentului consumatorului.

Ÿ Activitătți de post-vânzări, cuprinzând servicii de relații cu clienții, informarea utilizatorilor/ clienților privind evaluarea serviciilor oferite (inclusiv evaluarea serviciilor pe website-ului www.electroarges.ro, îmbunătățirea calității serviciilor de  vanzare, reparații și întreținere a produselor comercializate, înlocuiri de produse.

Ÿ  În scop probatoriu în legătura cu activitățile de mai sus și de arhivare.

            Categoriile de date cu caracter personal pe care le prelucrăm

Pentru realizarea scopurilor de mai sus prelucrăm următoarele categorii de date cu caracter personal:

Ÿ Pentru administrarea, îmbunătățirea și realizarea serviciilor furnizate de site-ul www.electroarges.ro.

Ÿ  nume, prenume, adresa (domiciliu/reședința), e-mail, informații tehnice cu privire la dispozitivul vizitatorului – locația acestuia, adresa IP, tipul de echipament hardware, informații în legătură cu intervalul orar precum și data la care a fost folosit website-ul www.electroarges.ro., alte informații care rezultă din folosirea aplicațiilor de tip Cookies; Pentru mai multe informații legate de cookie-uri, vă rugăm consultați Politica de utilizare Cookie-uri afișată pe website.

Ÿ Pentru activități comerciale de vânzări de servicii, cuprinzând realizare, administrare și dezvoltare vânzări, inclusiv vânzări online pe website-site-ul www.electroarges.ro, administrarea conturilor clienților, cercetare / studii de piață, statistică:

Ÿ nume, prenume, adresa (domiciliu/reședința), telefon, fax, e-mail, adrese de livrare.

Ÿ Pentru reclamă, marketing și publicitate, activități de promovare a serviciilor ELECTROARGES S.A., desfășurarea companiilor promoționale, transmiterea de newslettere (buletine informative), de urmărire și monitorizare a vânzărilor și comportamentului consumatorului.

Ÿ nume și prenume, telefon/fax, e-mail, adresa (domiciliu/reședința),  obișnuințe/ preferințe/ comportament – în plus, ELECTROARGES S.A., prelucrează date constând în seria și numărul actului de identitate strict pentru conformarea cu cerințele legislației fiscale.

Pentru activități de post-vânzări, cuprinzând servicii de relații cu clienții, informarea utilizatorilor/ clienților privind evaluarea serviciilor oferite ELECTROARGES S.A., îmbunătățirea calității serviciilor sunt uratoarele date  cu caracter personal– nume și prenume, telefon/fax, e-mail, adresa (domiciliu/reședința), voce, obișnuințe/preferințe/comportament, alte date care rezultă din evaluarea produselor de către clienți – în plus, ELECTROARGES S.A., prelucrează date referitoare la: cod numeric personal, serie și număr act identitate, date bancare, doar pentru situațiile în care intervin înlocuiri de Servicii.

În scop probatoriu în legătura cu activitățile de mai sus și de arhivare: stocarea de date cu caracter personal menționate la scopurile de mai sus în vederea menținerii evidențelor legate de activitățile desfășurate, pentru protejarea drepturilor în justiție și exercitarea altor drepturi conform legii și contractelor încheiate, îndeplinirea eventualelor cerințe de arhivare, în acord cu dispozițiile legale.
Datele cu caracter personal care beneficiază de un regim special de protecție cum ar fi codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, vor fi colectate și prelucrate în condiții limitative și în concordanță cu dispozițiile legale pentru asigurarea respectării regulilor aplicabile în domeniul protecției datelor cu privire la acestea. Furnizarea datelor cu caracter personal este necesară pentru ca ELECTROARGES S.A.,  să realizeze relatiile comerciale conform celor de mai sus.

  • Cui dezvăluim datele dumneavoastră cu caracter personal

În vederea realizării unuia sau mai multor scopuri din cele menționate mai sus, ELECTROARGES S.A. poate dezvălui datele dumneavoastră cu caracter personal următoarelor categorii de destinatari:

  • Intern: angajați ce prestează o activitate ce necesită prelucrarea datelor personale ale persoanelor vizate (respectiv: cei din departamentul de marketing -vânzări, contabilitate, resurse umane sau IT, administratorul;
  • furnizori de servicii ( servicii de plată / bancare sau alte servicii), inclusiv entități care asistă ELECTROARGES S.A. în prelucrarea de date în calitate de împuterniciți, asiguratori, autorități publice (Parchet, Poliție, ITM instanțele judecătorești și altor organe abilitate ale statului), în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate, precum și dumneavoastră ca persoană vizată în contextul exercitării dreptului dumneavoastră de acces, articolul 15 din Regulament.

Datele înregistrate de ELECTTROARGES S.A nu se vând către terți și sunt folosite doar în scopul îmbunătățirii serviciilor ELECTROARGES S.A.

 Prin citirea prezentei Politici ați luat la cunoștință de faptul că vă sunt garantate drepturile prevăzute de Regulament, respectiv: 

  • de a fi informați cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, articolul 13 și 14 din Regulament;
  • de acces la datele dumneavoastră cu caracter personal, articolul 15 din Regulament;
  • de rectificare a datelor dumneavoastră cu caracter personal articolul 16 din Regulament;
  • de ștergere (“dreptul de a fi uitat”) a datelor personale, articolul 17 din Regulament;
  • de a obține restricționarea prelucrării, articolul 18 din Regulament;
  • la portabilitatea datelor, articolul 20 din Regulament;
  • de a vă opune prelucrării datelor personale care vă privesc și să solicitați rectificarea, actualizarea ori ștergerea datelor în condițiile  legii-în cazul datelor cu caracter personal prelucrate pentru scopuri de marketing direct, acest drept poate fi exercitat oricând, în mod gratuit și fără justificare, articolul 21 din Regulament;
  • de a nu fi supus unei decizii individuale cu caracter automat, inclusiv crearea de profiluri articolul 22 din Regulament;
  • de a depune o plângere la Autoritatea de supraveghere ANSPDCP , articolul 77 din Regulament;
  • de a vă adresa justiției în cazul în care s-au constatat încălcări ale legislației în materie, articolele 78 – 79 din Regulament.

Vă puteți exercita aceste drepturi trimițând un e-mail către ELECTROARGES S.A., prin accesarea formularului de contact la adresa dataprotection@electroarges.ro sau ne puteți scrie la următoarea adresă poștala: municipiul Curtea de Arges, str Albesti, nr. 12, jud Arges.

Puteți să vă opuneți oricând și fără justificare, prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal în scop de marketing direct, prin trasmiterea către ELECTROARGES S.A., (prin accesarea formularului de contact la adresa dataprotection@electroarges.ro sau ne puteți scrie la următoarea adresă: municipiul Curtea de Arges, str. Albesti, nr. 12, jud. Arges, a unei solicitări scrise, datate și semnate în acest sens. În acest caz, solicitarea dumnevoastră va fi înaintată către departamentul specializat al ELECTROARGES S.A., este posibil să primiți un mesaj prin care se confirmă că opțiunea dumneavoastră a fost notată, precum și orice alte informații necesare, după caz.

  • Prevederi speciale legate de minori 

ELECTROARGES S.A.,  nu urmărește în activitățile sale de prelucrare de date, prelucrarea datelor cu caracter personal ale minorilor. O atenție deosebită se acordă pentru a se asigura că orice prelucrare a datelor cu caracter personal ale minorilor se realizează în conformitate cu cerințele Regulamentului, articolul 8 și în cazuri strict determinate.

ELECTROARGES S.A.,  nu realizează activități promoționale de marketing direct față de minori.

Minorilor care nu au împlinit vârsta de 14 ani nu li se permite solicitarea de servicii sau orice comunicații pe site-ul ELECTROARGES S.A., ori participarea la concursuri sau campanii ale ELECTROARGES S.A.,  decât dacă aceasta se realizează în numele minorului de către reprezentantul legal sau tutorele minorului în cauză, conform legii.

Minorii care au implinit vârsta de 14 ani pot achiziționa produse sau servicii și solicita și primi comunicații de la ELECTROARGES S.A.,  numai dacă au acordul reprezentantului sau tutorelui legal, conform legii.

De asemenea, orice persoană care ne furnizează datele personale prin intermediul site-ului sau alte aplicații sau dispozitive acoperite de această Politică garantează că este major, respectiv are capacitate deplină de exercițiu.

Orice colectare sau prelucrare de date cu caracter personal ale minorilor se va realiza numai în condițiile legii, și având în vedere cele de mai sus.

  • Durata prelucrării datelor 

ELECTROARGES S.A.,  poate stoca datele cu caracter personal pe o  durata de 1 an, aceasta durata poate fi prelungita în scop probatoriu și de arhivare.

  • Alte informații

Vă rugăm să verificați la fiecare utilizare a website-ului nostru prezenta Politică de prelucrare a datelor cu caracter personal pentru a fi tot timpul informați în legătura cu aceasta.

La încheierea operațiunilor de prelucrare, datele înregistrate vor putea fi transferate, integral ori parțial, cu respectarea legislației speciale în vigoare, în condițiile în care acestea vor fi folosite în scopuri similare cu cele prevăzute în acest document.

Pentru inregistrarea eronată a datelor personale cauzată de softul de indexare a datelor, ELECTROARGES S.A. nu își asumă nicio responsabilitate.

Vă semnalăm faptul ca niciun program de securizare a informațiilor nu este infailibil.